Over mij

Hans van Male

Fysiotherapeut, acupuncturist, docent, yogi en mindfulness coach 1.

“Ik doe mijn werk met grote passie. Het menselijk lichaam is gelijk het universum en er zijn nog veel zwarte gaten. Maar waar de passie stopt en het verstand niet meer durft open te staan voor verandering, zitten we op een dood spoor.”

Historie:

In 2013 ben ik door een rugblessure begonnen aan yoga. Ik had veel last van een spier in mijn  bil en na zeven maanden wilde ik er echt iets aan gaan doen. Na vier weken yoga beoefening (lang leve Youtube) was mijn klacht grotendeels weg. Maar wat ook opviel was: ik sliep beter, ik had minder klachten van mijn nek en schouders, voelde mij fitter.

Door Anil, yogi leraar bij Unlimited Health leerde ik nog meer over mijn grenzen van mijn lichaam en…. meditatie. Ik merkte dat meditatie een drama was, maar door mijn volharding slaagde ik er redelijk in “om erbij te blijven”.

Op mijn vakantie in 2014 las ik het boek “de Kracht van het Nu” van Eckhart Tolle. Dit boek veranderde diverse inzichten die ik had over het leven en mijn gedachten. Ineens waren mijn gedachten geen feiten meer maar kon ik het zien als een film die voorbij trekt. Ik was verbaasd dat dit boek zo’n uitwerking op mij had zodat ik meer wilde weten. Hierdoor kwam ik in aanraking met mindfulness en het boeddhisme.

Daarna heb ik onder leiding van Jotika Hermsen, Frits Koster, Jan Geurtz en Adi Ichsan diverse retraites gevolgd en heb ik de opleiding mindfulness gevolgd in Amsterdam. Door deze trainingen verdiepte mijn kennis en ervaring in meditatie en het boeddhisme.

Ook blijk ik een boekenworm geworden…. Door meditatie is mijn geest rustiger en ben ik in staat om langdurig aandachtig te kunnen lezen (was vroeger niet mogelijk door mijn drukke geest). Ik heb veel boeken gelezen over boeddhisme, mindfulness, zelfkennis boeken en aanverwante boeken. Ook schrijf ik regelmatig korte gedichten en verhalen, nu te lezen op deze site.

De fotografie heeft al mijn hele leven mijn interesse. Alle foto’s op deze site zijn door mijzelf gemaakt. Sinds kort is de Sony Mark III cybershot mijn foto maatje.

Momenteel geef ik mindfulness training in Almere en ook een workshop van twee dagen over (zelf)afwijzing. Meer weten klik hier.

Mijn passie is deze kennis over te brengen aan iedereen die gezond, gelukkig en vrij van lijden wil zijn in het leven.

Mijn levensverhaal

Vanaf het moment dat ik fysiotherapeut werd, in 1986, heb ik mijn kennis gebruikt om mijn patiënten op zeer intensieve wijze te behandelen zowel op fysiek als geestelijk niveau. Ik was er al snel van overtuigd dat er naast fysiotherapie nog meer mogelijkheden zijn om mijn patiënten optimaal te behandelen.

Naast fysiotherapeut ben ik manueel therapeut, acupuncturist en sinds kort mindfulness trainer. De combinatie fysiek en psyche loopt als een rode draad door mijn leven. Door ervaring ben ik de laatste tijd meer gefocust op de psychische kant van herstel en genezing.

Daarnaast geef ik cursussen op mijn vakgebied als acupuncturist aan collega’s; een nieuwe uitdaging voor mij en een manier om mijn kennis te kunnen delen.

In mijn persoonlijke leven ben ik vader, echtgenoot, broer en opa. Allemaal rolpatronen waar ik veel energie uit haal. Ik ben een fan van gezondheid zowel op voedingsgebied, hou van lekker en gezond, maar ook fysiek door middel van yoga en wandelen/fietsen. Geestelijk haal ik veel energie uit meditatie hetgeen ik bijna dagelijks doe.

In 2016 heb ik de cursus voor mindfulness coach afgerond en heb op dit gebied al verschillende trainingen en retraites gevolgd. Ik maak tijdens mijn behandelingen dan ook vaak gebruik van de technieken uit de mindfulness.

De mindfulness training geef ik aan groepen of op individuele basis. U kunt zich opgeven voor persoonlijke of groepsbegeleiding via het inschrijfformulier.